2-4 dages levering
Betal med MobilePay eller kreditkort
Betal via faktura v/ køb over DKK 2.000
Stort udvalg og lagersortiment
0

Menu

Agrilight 
Bedre lys – bedre liv

Velfærd og profit
Som landmand er dine daglige bekymringer dine dyrs velfærd og deres produktivitet. Og det kan være en udfordring, at finde den rette balance mellem velfærd og optimal rentabilitet. Det er måske et aspekt, du ikke tænker over hver dag, men belysning er en vigtig komponent i udstyret i dine stalde. Når alt kommer til alt, kan du uden godt lys ikke udføre dit arbejde ordentligt, og du overser muligvis vitale signaler, der angiver dit kvægs sundhedsstatus. Og vidste du, at lys kan påvirke mælkeproduktionen fra din besætning?

I mere end 15 år har agrilight været engageret i forskning i lysets indflydelse på dyrenes velfærd og produktivitet. Videnskabelige undersøgelser udført af Wageningen University & Research (WUR) viser, at optimal dyrevelfærd opnås med lys niveauer på min. 150 lux i dagtimerne. Et lysprogram med 16 timers lys på min. 150 lux efterfulgt af 8 timers mørke (maks. 5 lux) vil forbedre kvægets velfærd og produktivitet.

– 6-15% højere mælkeproduktion
– forbedret fertilitet
– bedre påvisning af brunst
– kortere interval mellem kælvninger
– bedre sygdoms påvisning
– mindre skader i flokken

Indflydelsen af rødt lys

Videnskabelige undersøgelser har påvist, at malkekvæg ikke opfatter rødt lys, og kan derfor ikke forstyrres af det, mens de hviler om natten. Den røde LED-lampe i armaturerne kan bruges, til at inspicere dit kvæg når det er mørkt, uden risiko for at forstyrre deres hormonbalance.